PARADNI TEDEN in PARADA PONOSA 2013

Letošnji Paradni teden je že v polnem teku in se bo 15. junija zaključil s Parado ponosa. Odvijal se bo, tako kot vedno, tudi v Kulturnem centru Q – Klubu Tiffany. Vabljeni/e, da se ga udeležite.

Paradni teden 2013

Celoten program si lahko ogledate tukaj.

Delavnica Z(a)jebimo spol
Torek, 11. junij 2013, ob 17.00
Klub Tiffany

Boy Girl signpost

Na delavnici bomo govorili o razlikah med družbenim spolom (gender), identiteto (gender identity) in izkazovanje le-te (gender expression). Pokazali bomo na problematiko binarnosti znotraj družbenega spola in si pogledati primere, kako lahko spol z(a)jebemo s pomočjo izkrivljanja (gender-bending).

Delavnico bo vodila Tadeja Pirih.

******

Kavarniški večeri
Četrtek, 13. junij 2013, ob 21.00
Klub Tiffany

249046_163570503815088_1815033121_n-212x300

Projekt Kavarniški večeri je nastal z navdihom akustične glasbe izpod glasilk mladih ustvarjalcev. In želje po ustvarjanju novega prsotora za druženje, uživanje ob glasbi, skodelici čaja ali kave, smehu in dobri družbi.Namen projekta je ponuditi mladim ustvarjalcem oder, na katerem bodo lahko zablesteli s svojim talentom in hkrati gledalcem ponuditi vsebine, ki so sproščene, kvalitetne, spontane, naše. Enkrat na mesec se klub Tiffany prelevi v elegantno kavarno, ki vabi k posedanju, uživanju ob najljubši pijači in predajanju glasbenemu in drugemu programu, ki ga za obiskovalce pripravljajo mladi.

Posebna edicija kavarniških večerov se pripravlja 13.6.2013, v okviru festivalskega tedna Ljubljana Pride 2013. Seveda bomo tokrat še posebej visoko zavihali rokave, pripravili še posebej pester program, zmešali še boljše cocktail ledene čaje in vas pričakali s še bolj širokim nasmehom. Ne gre zamuditi!

Tokrat bo z nami tudi čisto nova skupina, ki vam bo predstavila svet kabare šansonov. Zase pravijo, da so premajhen prostor paranoje, prestrašenih bežečih pogledov in potnih rok, ter socialne vloge, ki silijo utišane pomene v melodiji s katero se prepleta meja pustih, neizrečenih misli izraženih v prestopanju in grizenju nohtov. Slišite jih, ko zapiha veter in kadar ob besedi klavirja šepeta šanson, melanholično zazveni flavta ter oboa, ki ju zapeljuje kitara. So pretirano izpostavljanje očitnega. So le trenutek.

Kavarniške večer organizirajo Društvo informacijski center Legebitra, Društvo ŠKUC, Kulturni center Q, Klub Tiffany in Društvo Appareo.

******

Ljubljana Pride 2013 / Parada ponosa 2013
Sobota, 15. junij 2013
*** 12:00 ***
Zbiranje na Metelkova mesto

*** 13.00 ***
Povorka po ljubljanskih ulicah
:) v spremstvu glasbe, bobnov in mavrice :)

*** 14:00 – 17:00 ***
Zaključni program na Kongresnem trgu

Nastopajoči:
Napravi mi dete
Dandelion Children

******

Zaključna zabava Ljubljana Pride 2013
Sobota, 15. junij 2013, ob 23.00
Klub Monokel, Klub Tiffany

closing

Zaključek Ljubljana Pride 2013 bomo vsekakor obeležili z dozo vrhunske glasbe, v Tiffaniju bosta za noro zabavo v popularnih ritmih poskrbela Papi & Naj, v klubu Monokel pa spet napadata oder Nina Hudej & Nibeye s svojo (že šesto) edicijo serialke Budoučnost Byla Včera, kjer bomo zaplavali v podzemne globine deepa/drumnbassa/techna.

KLUB MONOKEL:

BUDOUČNOST BYLA VČERA feat. Nina Hudej & Nibeye (Female’s’cream)

KLUB TIFFANY:

Papi & Naj

Protein

————————–——————
Vstopnina/Entry:
3 < 00:00 > 5 Eur
————————–——————
http://www.klubmonokel.com/
http://www.ljubljanapride.org/

ŠKUC LL
ŠKUC
KULTURNI CENTER Q
LJUBLJANA PRIDE 2013

Dogodke v Klubu Tiffany podpira Mestna občina Ljubljana.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov