Praznovanje 20. obletnice delovanja Društva DIH

Podrobnosti

  • četrtek | 14. decembra 2023
  • 18:00 - 22:00
  • Klub Tiffany, Masarykova 24, 1000 Ljubljana

Društvo DIH vas vabi na praznovanje 20-letnice Društva DIH – enakopravni pod mavrico.

Na srečanju bomo z nekaterimi ključnimi akterji iz zgodovine in sedanjosti društva osvetlili dve desetletji razvoja nevladne organizacije, ki je nastala z namenom vključevanja LGBTQIA+ posameznic v družbo in se razvila v eno pomembnih akterjev gibanja za pravice LGBTQIA+ oseb v Sloveniji. Z gostjami in gosti se bo pogovarjala Salome. Pričakujete lahko tudi umetniški program in druženje!

Prisrčno vabljene!

Program:

Okrogla miza s Salome, gostje bodo: Mitja Blažić, Ana Colja, Andrej Pišl in Lan Aidan Remec.

Branje poezije in kratke proze z Elis Seyto, Janjo Skrt ter Tomom Vebrom, ki nas bo kmalu razveselil z novo pesniško zbirko.

Nastop pevskega zbora Crystal queer choir

Drag performans: Eric Dagger & Karmen Daš.

Za kvir ljudi in zaveznike

Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku.


Dogodek sofinancira Mestna občina Ljubljana. Programe in projekte Društva DIH – enakopravni pod mavrico sofinancira Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.


Organizator dogodka: Društvo DIH v sodelovanju s ŠKUC-Kulturnim centrom Q/Klub Tiffany.


Program Kulturnega centra Q poleg lastnega vložka podpirajo Urad za mladino in Oddelek za socialno varstvo Mestne občine Ljubljana, Urad Republike Slovenije za mladino in JAK.


ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, bifobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalke_ce prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.


Naše dejavnosti lahko podprete z donacijami na različne načine.

Za vašo podporo se iskreno zahvaljujemo.

 

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov